Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Calipso w hotelu Hotton
  • Św Piotra 8 Gdynia 81-347

Restauracja Calipso w hotelu Hotton

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

85zł
ARCHIWALNA
85zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Kuchnia europejska

85 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2015-07-11 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Wybierz 1 z 6 opcji Obiad lub kolacja:
  • - 85 zł za przystawkę lub zupę + danie główne dla 2 osób,
  • - 165 zł za przystawkę lub zupę + danie główne dla 4 osób
  • - 108 zł za przystawkę lub zupę + danie główne + deser dla 2 osób,
  • - 209 zł za przystawkę lub zupę + danie główne + deser dla 4 osób,
  • - 125 zł za przystawkę + zupę + danie główne + deser dla 2 osób,
  • - 245 zł za przystawkę + zupę + danie główne + deser dla 4 osób.
  • Przystawki:
  • - sałatka z listkami nasturcji i botwinki z grillowanym kurczakiem, owocami liczi, granatu oraz orzechami makadamia z dresingiem egzotycznym,
  • - wędzona kaczka na sałatce z rukoli i truskawek zroszona sosem balsamicznym.
  • Zupy:
  • - zupa rybna zabielana kwaśną śmietaną,
  • - delikatny krem z pomidorów podany z musem bazyliowym.
  • Dania główne:
  • - łosoś sous vide podany na czarnym tagliatelle, z kiełkami, zroszony oliwą ziołową,
  • - kurczak sous vide aromatyzowany ziołami, podany na chrupiącej sałacie sezonowej, z kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i mozarellą,
  • - poliki wołowe marynowane w winie, podane z pieczonymi buraczkami i kaszą jaglaną.
  • Desery: 
  • - lody piernikowe z likierem kawowym,
  • - mus z zielonego jabłka z miętową czekoladą.
  • Restauracja Calipso Każdy miłośnik zdrowej, wymagającej kuchni, zachowującej bogactwo smaków i aromatów powinien odwiedzić tę mieszczącą się w gdyńskim hotelu Hotton restaurację. W jej menu znajdzie bowiem dania przyrządzane metodą sous vide zapewniającej niepowtarzalny smak potraw oraz specjały kuchni śródziemnomorskiej i międzynarodowej. Obok carpaccio z breasaoli można znaleźć polędwiczkę wieprzową glazurowaną w maśle serwowaną na postumencie z batatów i kopru włoskiego. Nie zabraknie również czegoś dla kulinarnych tradycjonalistów (m.in. chłodnik litewski z jajkiem lub delikatny krem z pomidorów z musem bazyliowym) i zwolenników lżejszych potraw (np. sałatka z listkami nasturcji i botwinki z grillowanym kurczakiem, owocami liczi i granatu oraz orzechami makadamia z dresingiem egzotycznym).
  • 1 Restauracja Calipso w hotelu Hotton
  • ul. Św. Piotra 8 Gdynia 81-347

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]